Organisatie opstelling


Een organisatieopstelling is een methode die de dynamiek onderzoekt van de organisatie. Het gaat verder dan het operationeel niveau en maakt onbewuste verhoudingen en verbanden zichtbaar. De perfecte tool voor jou als leidinggevende om strategie en koers te bepalen in een snel veranderende markt met al zijn uitdagingen.
Binnen organisatieopstellingen wordt gewerkt met het organisatiesysteem. Onder je organisatiesysteem wordt verstaan: jezelf, je leidinggevende(n), je collega’s, je ondergeschikten en je klanten.
Elk systeem heeft een bepaalde ordelijkheid van wetten, regels en de daarbij behorende patronen. Zoals bij een voetbalelftal ieder een eigen rol en plek heeft, zo heeft ook ieder in jouw organisatie dit. Wanneer de balans in deze ordelijkheid verstoord is, kun je hier flink last van ondervinden. Symptomen zijn dan bijvoorbeeld: politieke spelletjes, ontevredenheid onder je medewerkers, een team waar de manager maar geen grip op krijgt of een groot verloop. De oorzaken hiervan zijn vaak niet zo makkelijk te achterhalen, laat staan op te lossen, omdat dit vaak in de onbewuste dynamiek zit.

Wat kun je verwachten?

In een sessie van 1,5 uur bespreken we kort de uitdaging waar jij voor staat en het soort team of organisatie waar jij onderdeel van bent. Hierna starten we met de opstelling. Je hoeft niemand uit je team of organisatie mee te nemen. De sessie is 1-op-1, waarbij we objecten inzetten, die iets of iemand van het systeem vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld een team, de klant, jijzelf of een thema als vertrouwen of innovatie. Wat er wordt neergezet bepaalt de opsteller (coach/consultant). Waar de objecten worden geplaatst bepaal jij. Door de plaatsing van de objecten, wordt de exacte dynamiek van dat systeem zichtbaar. Met deze dynamiek en door in te zoomen op de systemische wettenⓘ , wordt zichtbaar waar de balans eventueel verstoord is en hoe deze weer hersteld kan worden. Het laat je letterlijk zien welke strategie jij moet toepassen om succesvol te zijn. Dit proces heeft zich keer op keer bewezen en wordt inmiddels wereldwijd toegepast door succesvolle organisaties.

De kracht van een opstelling ervaren?

Wil jij gebruik maken van deze bewezen techniek of wil je liever eerst wat meer informatie? Stuur dan een berichtje naar info@pageturners.nl of bel ons op +31 (0)6 40 81 60 67.

Nieuwsgierig?


Ben je nieuwsgierig naar wat een organisatieopstelling voor jou kan betekenen?
Stuur een berichtje of bel.

+31 (0)6 40 81 60 67 info@pageturners.nl