Meld je aan voor een familieopstelling!


Wil jij inzicht in wie jij bent en waarom jij doet wat je doet? Wil jij hardnekkige patronen doorbreken en ontdekken hoe het voelt als je leven in elk facet klopt? Dan is een opstelling iets voor jou!
Een opstelling is een techniek die is ontwikkeld door de Duitse therapeut Bert Hellinger. Door middel van een opstelling maken we de invloed van een systeem waar jij onderdeel van bent zichtbaar. Zo'n systeem kan van alles zijn, je familie, je werk, je religie of voetbalclub, maar ook je lijf is een systeem. Elk systeem heeft een bepaalde ordelijkheid van wetten en regels. Zo kan je hart bijvoorbeeld niet op de plek van je knie zitten. Precies zo, heb jij in elk systeem waar je onderdeel van bent een rol en plek. Daarnaast heeft alles in het systeem invloed op elkaar. Soms ben je je daar heel bewust van, maar nog veel vaker is dat onbewust en je kunt er flink last van hebben.

Wat kan je verwachten?

In een sessie van 3 uur krijg je kort uitleg over de systemische wetten, waarna we starten met opstellingen. Je hoeft zelf niemand mee te nemen, maar dat mag natuurlijk wel. Bij een opstelling brengt één iemand zijn vraag in. Hieronder een voorbeeld van vragen die je kunt stellen.
  • Wat maakt dat ik in het leven mijn eigen plek niet kan vinden en innemen?
  • Wat maakt dat ik niet de partner en soort relatie kan vinden, waar ik zo naar verlang?
  • Waarom voel ik me nooit goed genoeg?
  • Wat is er nodig om de volgende stap in mijn werk/leven te zetten?
  • Wat maakt dat ons gezin zo rusteloos is?

Op basis van de vraag stellen we zogenaamde representanten op. Representanten zijn mensen uit de groep waarmee je de opstelling doet, die iets of iemand uit het systeem van de vraagsteller vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld een vader, moeder, zichzelf of liefde. Wat van het systeem wordt neergezet, wordt bepaald door de opsteller (de trainer/coach). Vervolgens plaatst de vraagsteller ze ergens in de ruimte en gaat hij weer zitten. Door de plaats die representanten nu innemen in een systeem, ontstaat de exacte dynamiek van dat systeem. Met deze dynamiek en door middel van dialogen en feedback van de representanten, wordt zichtbaar waar de balans verstoord is en hoe deze weer hersteld kan worden. Dit proces is enorm helend. Oude patronen worden losgelaten en nieuwe gezonde beelden geïntegreerd.
Vaak komen inzichten tijdens of vlak na een opstelling. Ook is het mogelijk dat het een tijd (incubatietijd) duurt voor helder wordt wat in een opstelling was te zien.

Graag een keer deelnemen?

Wil jij graag jouw vraag opstellen of wil je een keer komen kijken? Laat in het formulier rechts je gegevens achter. Dan plannen we je, in overleg, in voor de eerstvolgende sessie. Wil je liever eerst wat meer weten? Stuur dan een berichtje naar info@pageturners.nl.

Meld je hier aan voor een familieopstelling


We hebben iedere maand een sessie en nemen contact met je op om te overleggen wanneer jij kunt deelnemen.
Locatie
Den Haag

Duur
3 uur
Prijs
€ 30,- incl. btw