De 2 hoofdzaken die jouw succes bedreigen


De grootste onzin die iemand je kan vertellen is: als je het maar graag genoeg wil, dan lukt het je wel. Je kunt de beste intenties hebben en toch je doelen niet halen. Sterker nog, onderzoek wijst uit dat dit 70 tot 80 procent van de tijd het geval is.
Het bereiken van je doelen wordt door allerlei zaken bedreigd. De meeste fouten die je kunt maken bij het najagen van je doelen kunnen we echter in 2 categorieën samenvatten: onderregulering en misregulering.

Onderregulering

Onderregulering is een psychologische term die inhoudt dat je niet genoeg van iets doet dat nodig is om succesvol te zijn. Misschien laat je wel kansen voorbij gaan om aan je doel te werken doordat je nog niet scherp hebt wat je precies wil doen. Wat ook vaak voorkomt is dat je je voortgang niet bijhoudt, zodat je eigenlijk niet zo goed weet hoe je ervoor staat ten opzichte van je doel. Een gebrek aan zelfdiscipline kan ook de oorzaak zijn, waardoor je verleiding niet uit de weg gaat en je eerder geneigd bent impulsief te handelen.

Misregulering

Misregulering houdt in dat je een ineffectieve strategie kiest om je doel te bereiken. Je kunt zo hard werken als maar mogelijk is en jezelf helemaal afbeulen om maar te slagen, maar toch zal het je niet lukken, omdat je het verkeerd aanpakt. Misschien ben je wel te gehaast bezig, waar behoudendheid en accuratesse nodig is. Misschien probeer je wel heel hard verleidingen te weerstaan door je gedachten over iets te onderdrukken en werkt dat averechts of ben je zaken aan het over analyseren, waardoor je jezelf verlamt.

Een plan voor succes

Maar al te vaak geven we de verkeerde dingen de schuld als we niet succesvol zijn in het halen van onze doelen. Je denkt misschien dat je niet bekwaam bent, terwijl je gewoon de verkeerde strategie toepast. Of misschien denk je wel dat je niet genoeg tijd hebt, terwijl je eigenlijk de gelegenheden niet benut. Of misschien werk je wel in het donker, zonder de feedback die je nodig hebt om jezelf op koers te houden.
Ieder doel is natuurlijk anders en vraagt om een andere strategie. Welk doel je ook wil bereiken, je hebt een plan nodig waarin je rekening houdt met elk van de genoemde elementen. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar met iets meer bewustzijn en kennis zul je verbaast zijn hoe snel jouw plan er kan staan. Ik heb me gespecialiseerd in wat ervoor nodig is om structureel succesvol te zijn en help je graag de juiste strategie voor jouw doelen te tackelen. In het leven wil je namelijk de schaakspeler zijn en niet de pion. Dus ben jij klaar met aanklooien? Neem dan vooral contact met me op!

Ben jij die professional met ambitie?


Meld je dan hier aan voor regelmatige tips en adviezen per mail voor professionals die willen groeien en excelleren.


    Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk.
    Ik verwijs je hiervoor naar de Privacyverklaring.