3 Tips voor easy energy


Je kent het wel; ochtenden zijn sowieso niet je grootste vriend, je sleept je naar je werk en als je om 5 uur naar huis gaat is sporten wel het laatste waar je puf voor hebt! Niks irritanter om vervolgens op Instagram foto's voorbij te zien komen van mensen uit je omgeving die met een blij gezicht en een proteïne drankje in de hand in de sportschool staan te shinen. Hier wat makkelijker manieren om je energiek te voelen. We houden het lekker bij 3 tips, omdat je niet moet overdrijven. Daar word je namelijk moe van.

1. Ontvriend iedereen op social media die maakt dat jij minder over jezelf gaat denken

Natuurlijk hoor ik je nu te vertellen dat je je nooit met anderen moet vergelijken en je hier boven moet staan. Jij en ik weten echter dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Dus de meest eenvoudige en efficiënte manier om van deze energie slurper af te komen is ontvrienden of ontvolgen.

2. Drink water

Nee, je hoeft geen 2 liter fles op je bureau neer te zetten, zoals die irritante collega's. Gewoon een glas water drinken als je opstaat. Dat zorgt dat je 's ochtends sneller wakker wordt en meer energie voelt. Je vult namelijk zo je vochtvoorraad bij waardoor je lichaam makkelijker opstart en minder energie daaraan kwijt is. Daarbij is water goed voor je hersenen, want die bestaan voor 90% uit vocht (ja, je hebt stiekem echt een waterhoofd) en helpt water drinken dat percentage op peil te houden. Hierdoor ben je alerter, kun je je beter concentreren en kun je helder blijven denken. Dus drink regelmatig een glas water. Of lurk uit de kraan. Of vul een van de Doppers die je als relatiegeschenk of in je kerstpakket hebt gekregen.

3. Doe een dansje

Yup, er is zelfs een onderzoek dat uitwijst uit dat dansen zelfs preventief werkt tegen burn-out, omdat het stress, spanning en angst verlagend werkt. Significant meer dan dat fitness of muziek spelen dat doet. Ook qua energie boost is dansen effectiever dan fitness of aerobics. Dus gordijnen dicht, speakers aan (of maak er een silent disco van als je je buren koestert), zet een foute afspeellijst op Spotify aan en ga los! Niemand die je ziet... Wedden dat jij met een glimlach op je gezicht staat?
Vind je deze tips bruikbaar? Pageturners bestaat om jou te helpen het leven te vieren. Niet groots en extreem, maar in werkbaar realistische stappen en met een gezonde dosis humor. Neem contact op als jij toe bent aan echte verandering. Let's turn the page together!

Nieuwsgierig?


Ben je nieuwsgierig naar wat Pageturners voor jou kan betekenen als coach, trainer, adviseur of spreker op jouw event?
Stuur een berichtje of bel!

+31 (0)6 40 81 60 67 info@pageturners.nl